Ett lite mer avancerat resept men väl värt besväret.
Deg
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 st ägg
1 nypa salt
Fyllning
2 st portionsförpackade ryggfiléer av torsk, Alaska Pollock eller liknande (ca 100 g/st)
Citronsaft
Flytande margarin
½ fiskbuljongtärning.
1 msk majonnäs
1 liten riven lök
Grovmalen svartpeppar
Sås
10 cm purjolök
Flytande margarin
1 stor morot
Salt
1,5 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
½ fiskbuljongtärning.
Deg
Vispa ägg, mjölk och salt med en gaffel. Rör i vetemjöl tills degen blir hanterbar och släpper från händerna. Lägg i en plastpåse och låt vila minst 10 minuter. Använd helst inom 30 minuter.
Fyllning
Lägg den frysta fisken i en microsäker form, droppa på lite citronsaft, ringla över lite flytande margarin och tina filéerna i micron 4-5 minuter. Mosa fisken med en gaffel. Tillsätt fiskbuljongtärningen, majonnäs och den rivna löken. Krydda med svartpeppar
Sås
Strimla purjolöken, stek den i flytande margarin i en stekpanna, om möjligt en med höga kanter.
Tillsätt den rivna moroten, salta lätt och bryn den Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt såsen småputtra medans du gör nästa moment.
Pelmeni
Dela degen i 4-5 delar och kavla ut delarna, en i taget, i 8-10 cm breda remsor.
Fördela fiskfyllningen över och rulla ihop från långsidan. Det ska bli långa rullar ca 1,5 - 2 cm i diameter. När alla rullarna är klara skärs eller klipps de i ca 2 cm långa bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i såsen i stekpannan så att det är lite mellanrum mellan bitarna. Såsen ska nästan täcka pelmenirullarna. Låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Om ni vill kan ni strö över lite riven Parmesan eller annan ost precis innan servering
Bilder kommer inom kort.